Visst kan en swimmingpool kännas lockande när solen gassar och värmen är alltför påtaglig. Men att skaffa en swimmingpool gör du inte i all hast. Det krävs eftertanke och planering och några tips som du kan få här.

Du måste ta hänsyn till en rad aspekter när du ska installera pool. Hur stor ska den vara i förhållande till trädgården? Ska den vara inne eller ute? Varifrån ska du köpa din pool? Hos www.pahlen.se/swimmingpool/ finns ett brett utbud av både små och stora swimmingpooler.

Rätt pool till rätt trädgård

Din trädgård eller uteplats skvallrar rätt så rejält om vilka möjligheter du faktiskt har när du ska installera en pool. Djupet är viktigt att ta hänsyn till när det gäller vilka som ska simma i poolen. Små barn får bara komma till ett visst djup så att det inte sker en olycka. Enligt en artikel i Sveriges Radio drunknar många barn i pooler.

 

– Överraskande många barn drunknar i dammar eller pooler i trädgårdar. Det visar statistik som för första gången tagits fram över drunkningsolyckor med barn. Den visar att mellan 1998 och 2007 drunknade 45 barn i åldern 0-6 år. Nio av dem drunknade i en trädgårdspool eller trädgårdsdamm.

 

Du måste även se till ytan som poolen ska stå på. Finns det tillräckligt med utrymme för solstolar och häng runt poolkanterna eller måste man trängas? Ha hellre en lite mindre pool eller en spa-pool istället för att låta den ta upp hela trädgården så att du inte kan göra andra saker där.