Alla som någon gång har försökt sig på renovering eller liknande av hemmet vet vikten av riktigt bra verktyg. Bara en så enkel sak som att få ut ett par gamla skruvar ur väggen kan bli ett rent helvete om man har fel verktyg. En skruvdragare är alltid att föredra oavsett om man ska dra ur eller sätta i skruvar.

Borr

Skruvdragare

Detta fantastiska verktyg finns i en rad olika utföranden. De professionella byggarna använder sig självklart av de mest avancerade verktyg på marknaden eftersom deras arbete kräver starka och pålitliga hjälpmedel. För en hemmasnickare på hobbynivå finns det däremot mindre avancerade men samtidigt väldigt bra och pålitliga verktyg, som skruvdragare, att köpa. Det överlägset mest populära märket när det kommer till skruvdragare, både för privat och professionellt bruk, är Makita. Makita tillverkar skruvdragare i alla olika storlekar och styrkor och de finns dessutom i flera olika prisklasser. Andra populära och pålitliga märken är Hitachi, Bosch och DeWalt.

Borrar

Alla hushåll behöver en riktigt bra borr. De flesta ytterväggar i lägenhetshus kräver att man har en slagborr för att det ens ska vara möjligt att tränga in i väggen. På grund av den hårda sten eller betongväggarna som ofta är ett faktum just i ytterväggar går det varken att spika in en spik eller borra med en borr som inte är anpassad för materialet. Att köpa en bra slagborr till hemmet kommer rädda er i många situationer. Som komplement krävs det dessutom att ni har plastpluggar som ni för in i det borrade hålet innan ni sätter in skriven. Utan en plugg har skruven inget att fästa i och då spelar det ingen roll hur bra borr ni har använt.

Sågar

Såga är antagligen det man gör minst när det kommer till hemrenovering eller inredning. Oftast använder man sig av hammare, spik, borr eller skruvdragare för att fästa hyllor och tavlor eller ta bort sådant som redan sitter uppe i er bostad. Det är egentligen endast när man ska bygga något på egen hand som man behöver en riktigt bra såg. Många väljer dock att platsbygga hyllor, tv-bänk, sängram och annat och för att få det precis som man vill ha det. Genom att bygga sakerna själv blir de dessutom exakt anpassade efter ens bostads storlek och utförande. Vid dessa tillfällen behöver man självklart material och en riktigt bra såg. Fråga på din brädgård eller bygghandlare vilken typ av såg som är anpassad till materialet du ska använda dig av.