Visst ska det bli underbart att sitta och dricka kaffe vid din nya vackra köksö? Och slippa de där märkliga tapeterna med upp- och nedvända blommor? Fast ibland är det svårt att hålla målet i sikte när man står där och kisar i byggdammet bakom bråten som spärrar ytterdörren.

Mycket bråte. Det kan bli otroliga mängder skrot när man börjar riva inför en renovering. Att göra om hemma tar tid och kraft, särskilt när man gör mycket av jobbet själv. Det sista man har lust med är att förlora dessa genom att sitta och köra fram och tillbaka till återvinningscentralen för att kånka av och på släpet med rivningsavfall. Som tur är finns det mycket smidigare lösningar. Idag går det att hyra skrotsäckar och containers från Big Bag där det enda du behöver göra är att lassa i skräpet. Du kan klicka här och se hur enkelt rivningsarbetet kan bli när Big Bag gör resten av jobbet åt dig.

Säckarna finns i flera storlekar, är tåliga och kan förslutas. I dem kan du slänga virke, plastmattor och allt möjligt annat. Containern levereras av Big Bag och hämtas upp av dem utan att du behöver frakta något eller hitta en återvinningscentral som är öppen och kan ta emot stora mängder rivningsmaterial. Att lasta på och av tunga saker från släpet är dessutom tufft för kroppen och kan orsaka både ryggskott och förslitningsskador.

Spara tid, kraft och din hälsa

Att renovera själv är ekonomiskt och kan vara både spännande och tillfredsställande. Men man måste vara beredd på att det kommer ta mycket tid och energi. Att slippa omaket med att köra bort skräpet och lasta av och på från släpvagnen kan bespara dig mycket möda. Det är skonsammare för kroppen och sparar mycket tid. När du låter Big Bag sköta det tunga jobbet åt dig slipper du många problem och kan istället ta itu med den nöjsamma uppgiften att börja skapa ditt nya hem.