Det är sommartider och många väljer att använda semester till att renovera hemma, något som kan bli väldigt lyckat om man har planerat väl och följer experternas tips och råd. Vi djupdyker in i hur man enklast förvarar det som inte får plats i huset under pågående upprustning samt tänker kreativt. 

116073-disrepairArga Snickaren ger i DN sina bästa tips till hur man ska gå tillväga och hur man ska tänka inför en sommarrenovering. Det som han pekar starkast på är att man inte får överskatta sin egen förmåga och tro att man hinner med mer än vad man faktiskt gör – tvärtom tar saker ofta längre tid än vad man tror. Dessutom tillägger han att planeringen är väsentlig för en lyckad semesterrenovering samt att el och vatten säkrast, om inte tvunget, ska överlämnas till yrkesmän. Slutligen nämner han en punkt som är av yttersta vikt och det är att värna om familjefriden.

När man köper ett objekt kan det finnas mer eller mindre behov av en upprustning. En familj som tog sig an en riktig utmaning rapporterades det om tidigare i Svd. En före detta nerbrunnen del av en herrgårdsbyggnad blev efter en omfattande renovering och uppbyggnad deras plats för lugn och rekreation. Se vidare här för tips och inspiration även om kanske just din renovering inte är lika omfattande i både tid och rum.

Under en stor ombyggnation kan det vara behövligt att förvara sina existerande möbler och husgeråd på en extern men näraliggande plats, något som lättast är en hyrd container på plats. På http://www.containertjanst.se/vara-containers/ finns flera varianter samt möjlighet att skräddarsy en container efter egna behov. Den kan även användas som arbetsplats eller som förråd av verktyg, både tryggt och prisvärt.

Andra kreativa sätt att använda en container på

En hyrd container kan förövrigt användas till mycket och detta är något som många konstgallerister har tagit till vara på, särskilt inför vernissager och utställningar. I nordvästra USA:s konst- och musikmetropol Seattle har konstkollektiv använt sig av just mobila containers för installationer av konst. Inte bara är containrar lätta att skräddarsy, de är också spännande och föränderliga objekt där ljus och mörker både kan locka till besökare men också förstärka en konstupplevelse. Att de just är flyttbara lägger garanterat in en extra ingrediens av spänning hos de som besöker installationerna. En utställning som sådan kan koncentreras eller spridas runt i en stad, beroende på vilken effekt och vilka målgrupper man är ute efter. För att läsa mer och se bilder på denna kreativa användning av containrar kan du läsa vidare i Seattle Weekly här.