Så fixar du en snygg entré till huset
En vacker entré till huset kan ge en välkomnande känsla. Genom att bygga en trevlig gångväg med dekorsten kan hela huset få ett mer hemtrevligt intryck. Med vackra blommor och rätt belysning blir det extra fint.

Många glömmer bort ingången till huset när de planerar trädgården eller husrenoveringen. Det är synd eftersom den utvändiga entrén har stor betydelse för känslan och det övergripande intrycket. Att renoverar ingången till huset behöver inte vara ett krångligt och dyrt projekt. Med fin dekorsten, blommor och belysning kan du enkelt skapa den atmosfär du önskar. Här kan du läsa mer om hur du fixar en snygg entré till huset.

Använd dekorsten

Att bygga en gångväg till entrén är ett sätt att skapa ett trevligt intryck. Med fin dekorsten, även kallad dekorationssten, kan du rama in gångvägen. Om du vill förvandla entrén, köp dekorsten online hos Alltisten. Sedan starten 1974 har de erbjudit många olika sorters stenar vilket gör att du kan skräddarsy gången och smycka trädgården precis som du önskar. De har ett stort utbud av dekorstenar, exempelvis följande:

  • Marmorkross
  • Granitkross
  • Natursingel
  • Sjösingel
  • Skifferkross
  • Kullersten

Dekorstenarna kan användas för att avgränsa gångvägen, rabatterna eller rama in entrén längs husväggen. Du väljer själv vilken typ av sten som passar bäst till just ditt hem. Kanske vill du matcha husets arkitektur med dekorstenen. Det finns många olika möjligheter! Använd gärna en fiberduk eller markduk under dekorstenen för att minska risken för ogräs. Resultatet är en snygg och lättskött entre. Hos Alltisten hittar du även marksten, murar och plattor för att skapa en vacker entré till huset.

Plantera blommor

Vackra blommor är ett utmärkt sätt att liva upp entrén. Precis som med dekorstenarna finns det oändliga möjligheter och variationer vilket gör att du kan välja de blommor och växter som passar just ditt hus. Matcha gärna blommorna med dekorstenarna för bästa resultat.

Använd rätt belysning

Sist, men inte minst bör du tänka på belysningen av entrén. Med bra ljus kan du skapa en vacker inramning och en välkomnande känsla. Försöka att tänka på både funktionen och stämningen. Använd gärna ett mjukt och välkomnande ljus som är tillräckligt starkt för att lysa upp gångvägen.