Att smarta verktyg och lösningar gör vardagen betydligt mycket enklare för många entusiastiska hemmafixare är ingen dold hemlighet. De vet sannerligen alla som har försökt att på egen hand skruva ihop möbler hemma, något som man se betydligt mycket enklare ut på ritningen än i verkligheten. Men man kämpar ändå på med de verktyg man har. Ska man genomföra större projekt, som att byta ut alla fönster eller bygga ut, ökar också behovet av att ha tillräckliga verktyg. När man har hittat de produkter som passar, som exempelvis fönster från www.arcticwindows.se, gäller det alltså att ha rätt kringprodukter. Fördelen med nya fönster från dem som Articwindow är visserligen att de redan är enkla och ihopsatta, men de behöver ju monteras fast i fönstergluggarna också.

Entreprenörer på jakt efter lösningar

Till hemmafixarens och den byggintresserades räddning finns de mindre entreprenörerna som ständigt är på jakt efter nya och smarta lösningar som kommer att förändra vardagen. Jakten på problemen som behöver en lösning kan dock vara den svåraste biten, därför gäller det att alltid jaga inspiration och idéer.

”Martin Wande är till vardags illustratör men har en hel pärm med idéer till fler uppfinningar.
– Det svåraste har varit att få goda råd, eller snarare veta vilka råd som är goda när man inte har någon kunskap om branschen. Men jag har fått mycket god hjälp från Almi, berättar han.”

Tack vare smarta lösningar och rätt verktyg på rätt plats kommer det att bli betydligt lättare att ta tag i de där fönsterna som behöver bytas eller ytterdörren som behöver målas om. Något som kommer att både göra ens hem vackrare och spara energi.